جادنا

پایگاه خبری جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا

ده گفتار

کراش در دانشگاه بوعلی سینا

  • ۱۰۵۵

به گزارش ایکنا از همدان، با گسترش فضای مجازی شاهد فراگیر شدن اصطلاحات مربوط به این فضا در فضای واقعی جامعه به خصوص در بین جوانان هستیم، یکی از این عبارت‌ها که به تازگی در فضای مجازی بخصوص در بین دانشجویان دانشگاه‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است واژه «کراش» است.
Crushدر زبان انگلیسی به معنی خرد کردن یا شکستن است، اما معنای اصطلاحی آن که امروزه در فضای مجازی مطرح شده است «به شخص یا شئی که فرد به آن علاقه پیدا کرده است» اطلاق می شود و بیشتر برای مواردی به کار برده می شود که امکان دسترسی به آن علاقه وجود ندارد و این احساس به صورت مخفی و معمولا بدون دست یافتن به آن ناکام می ماند. «کراش داشتن» یا «کراش یابی» نیز از اصطلاحات مربوط به این اتفاق در فضای مجازی است.


چندی است که در دانشگاه بوعلی سینا کانال تلگرامی با این مضمون با اعضای دانشجویان این دانشگاه راه اندازی شده است. کانالی که دختران و پسران علائق خود به دیگران را در آن مطرح می کنند و نهایتا نوعی دوست یابی مجازی است.
این مسئله باعث شد تا تشکل جامعه اسلامی دانشجویان این دانشگاه جلسه ای را برای بررسی این موضوع برگزار کنند، اینکه آیا این مسئله آسیب هایی را در جامعه و به نهاد خانواده می رساند یا خیر؟
حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی حسینی یمین کارشناس مذهبی و مدرس حوزه و دانشگاه ۲۱ اسفند ماه در جلسه «کراش آری یا خیر» که در دانشگاه‌ بوعلی سینا برگزار شده بود، اظهار کرد: کراش غالبا در مورد اکثر افراد صدق می‌کند، اینکه فردی به چیزی یا کسی علاقه پیدا کند طبیعی است.
وی افزود: آدم ها دو دسته هستند برخی در ابتدا اقدام کرده و سپس فکر می‌کنند که نتیجه‌ای جز توجیه انتخاب خود ندارد، برخی دیگر ابتدا فکر می‌کنند و سپس اقدام می‌کنند همانطور که امام علی در مورد انتخاب شایسته می‌فرماید «معیارها را بسنجید و سپس انتخاب کنید.»
این مدرس حوزه و دانشگاه تصریح کرد: با گذشت زمان و آمدن تلفن همراه آشنایی های قبل از ازدواج متفاوت شد، با ایجاد مسائلی چون کراش یابی نوع جدیدی از ارتباطات در انتخاب همسر شکل گرفت که در این جلسه به بررسی آن می‌پردازیم.

مشکلات ناشی از دوست یابی ها و کراش

وی بزرگترین اشکال کراش را در «به ثمر نرسیدن» آن دانست و ادامه داد: در این کراش یابی ها که اکثرا در ازدواج به نتیجه نمی‌رسند موجب می‌شود تا مشکل دیگری ایجاد شود؛ اینکه افراد با مقایسه‌ همسر فعلی خود با معشوقه قدیمی، از همسر خود دلزده ‌شوند.
حجت الاسلام حسینی یمین سومین اشکال را مخالفت اولیه‌ خانواده ها دانست و ادامه داد: این مسئله یعنی دارای اهمیت است، مخالفت خانواده و به ویژه پدر و مادر بی دلیل نیست. ناظر بیرونی در امر ازدواج نسبت به احساسی بودن انتخاب اِشراف دارد و می داند که احساسات در این رابطه دخیل بوده است یا خیر؟!
وی در مورد اشکال چهارم گفت: کراش باعث مشغولیت زیاد ذهن و افکار فرد می‌شود و انسان را از بقیه‌ ابعاد زندگی وا می‌دارد.

ممکن است کراش یابی بعد از ازدواج هم ادامه پیدا کند

این مدرس دانشگاهی در ادامه خاطرنشان کرد: عدم تضمین سلامت قبلی یا بعدی از دیگر مشکلات دوست‌یابی ها است، اینکه همسر شما از قبل دچار علایق دیگر بوده؟ شاید در آینده هم این اتفاق برای طرفین بیافتد و در آینده نیز روی افراد دیگر کراش پیدا کنند.
حسینی یمین مهمترین مشکل را همان مشکل اول عنوان کرد و گفت: از آنجا که کراش معمولا به ازدواج ختم نمی شود، به چشم چرانی کردن دامن می‌زند. کراش امنیت روانی بانوان‌ و آقایان را از بین می‌برد و ذهن را مشغول می‌کند، به ظاهرسازی و جلوه‌گری دامن می‌زند و مجموعا وقت زیادی از انسان را تلف می‌کند.
حسینی یمین تاکید کرد: این تب به زودی از بین می‌رود، در صورتی که پسری به دختری علاقمند شد راه غلط برقراری ارتباط و دوست شدن با شخص است که در فضای مجازی از اصطلاح «رل زدن» استفاده می کنند.
وی با توضیح چرایی اشتباه بودن برقراری چنین ارتباط هایی قبل از ادواج افزود: چراکه تضمینی برای تدوام این ارتباط ها و به ازدواج منجر شدن وجود ندارد. راه صحیح برای پسران جلب موافقت والدین برای ازدواج است که معمولا دلیل مخالفت خانواده با ازدواج پسرشان عدم آمادگی اقتصادی است؛ پس پسر باید جنم داشته باشد و خود را به خانواده ثابت کند، قدم دوم با خانواده خود رفتن به خاستگاری دختر خانم است.
وی با بیان نظر شخصی خود در خصوص کانال تلگرامی که در باب کراش یابی در دانشگاه بوعلی سینا راه اندازی شده است گفت: اگر جلوی سوءاستفاده‌ها گرفته شود این کانال‌ها اشکالی ندارد، اما به صورتی که شرایط جدی و با اجازه والدین باشد، در مورد افرادی که «روی آن ها کراش داریم» تحقیق کنیم و در مورد فردی که به آن علاقه مند شدیم راستی آزمایی کنیم.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: تصمیم نهایی اگر مثبت بود، رفتن به سوی سفره عقد موقت یا عقد دائم راه صحیح است البته ضرر عقد موقت کمتر است، این عقد موقت برای چند هفته می تواند راهکار خوبی برای شناخت طرفین باشد. سیستم صیغه‌ محرمیت در نظام اسلام بهترین شیوه برای آشنایی است، لزومی هم ندارد همه آشنایان زوجین در ابتدای امر، جریان محرمیت را بفهمند.

اگر دختری از پسری خوشش آمد چه کند؟
این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه اگر دختری به پسری علاقمند شود چه باید کند، گفت: راه غلط برای دختران، ابراز علاقه به پسران است چراکه جواب مثبت منت می‌آورد و جواب منفی چیزی جز سرشکستگی برای دختر ندارد.
وی افزود: صحیح ترین راه ابراز علاقه دختران به پسران راهی است که حضرت خدیجه(س) انتخاب کردند، همچنین در سوره‌ مبارکه قصص برای حضرت موسی همین اتفاق افتاد، که هر دو بزرگوار واسطه‌ای را فرستادند، واسطه فرستادن بهترین راه است.

شکل صحیح خواستگاری در جامعه امروز
وی با ایراد گرفتن به شکل خواستگاری سنتی عنوان کرد: شکل خواستگاری در قدیم روش مناسبی نبود، چراکه مدت زمان برای شناخت کم بود و در این نوع خواستگاری‌ها انتخابگر مادر بود و خود طرفین بعد از این انتخاب وارد شناخت می‎شدند، اما در دنیای مدرن خود دختر و پسر همدیگر را انتخاب می‌کنند.
حجت الاسلام حسینی یمین با اشاره به شکل صحیح خواستگاری اظهار کرد: فرد معرفی که با اطلاع خانواده ها دختر یا پسری را برای ازدواج معرفی کند، شکل معقول و پسندیده خواستگاری است که نه به شکل غربی است و نه به شکل سنتی.
وی تاکید کرد: هیچکس مخالف رسیدن جوانان به یکدیگر نیست اما این اتفاق اگر زیر سایه‌ والدین باشد موفق تر خواهد بود.

وی با اشاره به بعضی برخوردهای نامناسب بیان کرد: رفتارهایی که در برخی مواقع با دختران و پسران انجام می‌شود اشکال دارد چرا که ما زمانی حق امر به معروف و نهی از منکر داریم که مطمئن شویم گناهی در حال انجام است. البته اگر مشکلات اقتصادی حل شود و زمینه ازدواج جوانان فراهم شود چنین دوست یابی هایی کمرنگ می شود.
انتهای پیام

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی